You are currently viewing Klaus Iohannis a aprobat instruirea în România a 50 de militari ucraineni

Klaus Iohannis a aprobat instruirea în România a 50 de militari ucraineni

Președinția a informat Parlamentul că a aprobat instruirea în țară a 50 de militari ucraineni și tranzitarea prin România a echipamentelor donate Ucrainei de Finlanda. Instruirea militarilor ucraineni pe teritoriul României va fi o premieră de la începerea războiului din Ucraina.

Informarea președintelui Iohannis a fost transmisă comisiilor de apărare din Parlament şi va intra la vot pe ordinea de zi a următorului plen comun.

România va găzdui un program de instruire a piloților ucraineni pentru manevrarea avioanelor de vânătoare F-16, ca parte a acțiunilor comune NATO și UE de sprijinire a Ucrainei în fața agresiunii ruse.

Pregătirea piloților ucraineni urmează să se realizeze la centrul de antrenament de la baza aeriană militară de la Fetești.

Președintele României și oficialii din Apărare nu au precizat concret când va începe programul de pregătire a piloților ucraineni.

Participarea României la activităţile de instruire a efectivelor Forţelor Armate ale Ucrainei transmite un mesaj puternic privind susţinerea şi realizarea pe teritoriul României a acţiunilor destinate efortului de apărare colectivă”, transmite Klaus Iohannis în scrisoarea către Parlament, potrivit HotNews.

Editor: I.F.A.