You are currently viewing Marcel Ciolacu a primit documentele cu privire la interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina

Marcel Ciolacu a primit documentele cu privire la interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu transmite că a primit documentele pe care le-a cerut omologului său de la Chișinău, Dorin Recean, cu privire la interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova, dar acestea au un regim secret.

Am avut acele discuţii, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei, de a-şi menţine interdicţia în ceea ce-l priveşte pe domnul George Simion de a intra în Republica Moldova şi în Ucraina,” a spus Ciolacu.

Ciolacu afirmă că este „un semnal puternic” că un politician este interzis în două state. Întrebat ce ne spune acest semnal, premierul răspunde că nu dorește divulgarea informațiilor, dar că decizia administrativă „este întemeiată”:

Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două ţări vecine. Nu îmi cereţi să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ţine inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, bănuiesc că România n-a vrut să se unească şi cu Ucraina. Sunt nişte documente care nu aparţin statului român. Doar statul căruia îi aparţin le poate face publice.”

Șeful PSD a subliniat că exclude orice eventuală coaliție cu AUR, formațiunea condusă de George Simion:

Din punctul meu de vedere, şi al PSD, este exclusă o eventuală alianţă, coaliţie şi orice fel de angajament comun cu partidul AUR.”

Editor: I.F.A.