You are currently viewing SUA finanțează cu 4 miliarde de dolari centrala nuclearoelectrică de la Doicești

SUA finanțează cu 4 miliarde de dolari centrala nuclearoelectrică de la Doicești

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a vizitat, astăzi, amplasamentul viitoarei centrale nucleare modulare de la Doicești, județul Dâmbovița, dezvoltat în colaborare de compania română de stat Nuclearelectrica și compania americană NuScale. Diplomatul SUA a declarat că tehnologia americană este ”sigură”, iar proiectul are susținerea guvernului american. În cifre, este vorba despre un sprijin financiar de 4 miliarde de dolari.

Progresul rapid înregistrat aici este o dovadă a viziunii României, care ne ghidează spre un viitor energetic mai curat și mai durabil. După cum tocmai am văzut, România este pregătită să devină un centru regional de energie curată. Proiectul SMR de la Doicești se află în prima linie a acestei transformări.

Acest proiect vizionar beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât din punct de vedere politic, cât și financiar. De aceea sunt astăzi, aici, pentru a demonstra această susținere. U.S. EXIM Bank și Corporația Internațională de Finanțare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanțare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doicești, in valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de 1 miliard de dolari”, a declarat Kathleen Kavalec, potrivit unui comunicat al ambasadei SUA.

AUTOR: F.S.