You are currently viewing Vezi unde sunt situate camerele de rovinietă, în Județul Dâmbovița

Vezi unde sunt situate camerele de rovinietă, în Județul Dâmbovița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a făcut cunoscută lista celor 74 de locații din țară în care sunt instalate camere de supraveghere fixe pentru verificarea rovinietei. Acestea nu sunt camere radar pentru determinarea vitezei, ci doar utilizate pentru a verifica dacă autovehiculele au sau nu rovinieta achitată, menționează sursa citată.

În județul Dâmbovița există două astfel de puncte de verificare video, pe DN71, la Ulmi și pe A1, la Petrești.

Conducerea Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a transmis în această dimineață un punct de vedere cu privire la mitul devenit tot mai popular printre șoferi: transformarea camerelor de rovinieta în radare fixe. Acest zvon a fost tot mai mult răspândit, în ultima perioadă, în special pe rețelele de socializare și pe grupurile dedicate informațiilor din trafic.

„Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă, care nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR, pentru că acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva (…) Compania are în plan un proiect prin care chiar va monta vreo 500 de radare, până în 2026, pe drumurile pe care le administrează.

Dar fie vor fi doar radare tip informare (care îți afișează pe un panou led cu ce viteză circuli), fie ele vor fi operate de Poliția Română pentru că, în conformitate cu legislația actuală, Poliția este singura instituție care poate lua măsuri legale pentru depășirea vitezei”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

AUTOR: F.S.