You are currently viewing DÂMBOVIȚA: GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURAT

DÂMBOVIȚA: GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURAT

În urma activităților desfășurate, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, la data de 18 martie 2024, a fost dispusă reținerea unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în luna noiembrie 2022, acesta ar fi aderat la un grup infracțional organizat format din trei membri și, acționând în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane, ar fi recrutat o persoană vătămată, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate (situație familială precară, lipsa unei locuințe).

În acest mod ar fi sprijinit grupul infracțional ai cărui membri ar fi exploatat victima prin obligarea la practicarea prostituției, în municipiul București, însușindu-și sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.

La data de 18 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

IPJ DÂMBOVIȚA