You are currently viewing Pe 28 martie, în Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, are loc premiera spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”

Pe 28 martie, în Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, are loc premiera spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”

Joi, 28 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, are loc premiera spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Dumitru Acriș, o piesă despre bunătate, agresivitate, divinitate.

Spectacolele realizate de Dumitru Acriș la Târgoviște s-au dovedit, de fiecare dată, captivante, incomode, șocante.

Piesa de teatru „Omul cel bun din Seciuan”, scrisă de dramaturgul german Bertolt Brecht, vorbește despre flagrante inechități sociale, care se răsfrâng asupra sufletelor personajelor, denaturându-le reacțiile.
Seciuan (sau Sichuan) este o provincie din sud-vestul Chinei. Partea de vest și nord-vest a acestei provincii este formată din zone autonome tibetane. Amplasarea acțiunii în îndepărtata Chină este o opțiune alegorică a dramaturgului pentru întreaga situație politică din Germania anilor 1930 – 1940. La momentul scrierii acestei piese, Brecht se afla în exil, în Statele Unite ale Americii, din cauza ascensiunii hitleriste și a luării lui de atitudine împotriva ei.
În prezent, în diferite părți ale globului, omenirea nu este scutită de tiranie, opresiune, nebunie, anarhie, sărăcie și mizerie. Cum să rămâi bun în condițiile date?
Spectacolul spune povestea lui Șen De, o femeie care își creează un alter-ego masculin, și anume vărul Șui Ta, pentru a putea rezista în fața unei lumi ostile și hrăpărețe. Constant folosită și dezamăgită de cei din jur, Șen De se agață cu disperare de bunătate. În absența ei, viața i-ar deveni complet fără sens. Mai mult, în dorința de a da sens vieților altora, Șen De se sacrifică pe sine. Există acel Dumnezeu pentru care sacrificiul ei să conteze?
Scenografia spectacolului este realizată de Mc Ranin, coregrafia de tânăra coregrafă Teodora Velescu, iar în distribuție îi regăsim pe actorii: Andreea Tănase, Mara Opriș, Liviu Cheloiu, Ciprian Nicula, Delia Lazăr, Lavinia Pele, Antonia Ionescu, Corneliu Jipa, Andrei Mărcuță, Emanuel Bighe, Iulia Dinu, Florin Georgescu Jr., Ilie Ghergu, Octavia Gheboianu.

Durata: 2h
Recomandat 16+