You are currently viewing Constantin Ana, primar Pucioasa: a venit momentul ca orașul nostru să înceapă o nouă etapă!

Constantin Ana, primar Pucioasa: a venit momentul ca orașul nostru să înceapă o nouă etapă!

Au trecut opt ani de când echipa condusă de Constantin Ana a început să șteargă praful de pe unul dintre orașele dâmbovițene încremenit parcă în timp. Sau chiar mai rău, pentru că Pucioasa a cunoscut și vremuri bune, ca stațiune balneo-climaterică. Vremuri care pare că s-au întors în mica urbe care, odată ajunsă pe mâna unor oameni gospodari, cu inițiativă, a început să se transforme într-o localitate cochetă, care în loc să deprime prin tonurile sale de gri a început să atragă oameni din marile orașe, dornici de o viață liniștită, într-un loc care să le ofere tot confortul, dar să-i și relaxeze cu verdele pădurilor ce-l împresoară.

După opt ani de muncă, de proiecte începute, încheiate sau doar plănuite, primarul orașului Pucioasa anunță că a venit vremea pentru o nouă etapă.

Acum 8 ani, pe vremea aceasta, veneam în fața dumneavoastră și vă rugam să îmi acordați o șansă atât mie, cât și echipei mele, vă rugam să fiți partenerii noștri într-o bătălie pe care mulți o vedeau fără sorți de izbândă!
Și nu alegerile locale în sine erau privite fără speranță – la vot ați fost prea mulți, prea importanți ca altcineva să mai conteze, iar rezultatul a fost unul extraordinar! Optimismul dispărea însă brusc atunci când, în discuție, apărea viitorul acestui oraș, ce devenise tot mai izolat, trist și prăfuit! Și de aici a început munca noastră!
Cea mai importantă misiune pe care mi-am asumat-o a fost să readuc speranța în rândul locuitorilor orașului Pucioasa! De asemenea, mi-am dorit să readuc încrederea oamenilor în administrație, să redau primăria cetățenilor. Ușor, ușor lucrurile au intrat pe un făgaș normal și pot spune că împreună am reușit să colorăm acest oraș și să îi redăm viața.
Iar de aici, ceea ce era de fapt scopul nostru principal, modernizarea orașului, nu a mai fost un obiectiv atat de îndepărtat.
Am atras fonduri nerambursabile și am investit în sănătate, în educație, în infrastructură la un nivel complex (apă, canal, iluminat public), în domeniul social, în zone de recreere și agrement. Practic, toate nevoile principale ale comunității au fost tratate și este foarte probabil ca în acest an să finalizăm toate lucrările începute, inclusiv lucrările de apa și canal pe POIM și lucrările de modernizare a unui număr important de străzi, cu finanțare prin programul Anghel Saligny.
În plus de toate acestea, nu putem să uităm faptul că am petrecut împreună poate cei mai grei ani de la revoluție! Am stat alături în pandemie, ne-am susținut unii pe ceilalți în acea perioadă tristă, de care nu îmi aduc aminte deloc cu plăcere.
Eu simt că astăzi, mai mult ca oricând, primăria este inima acestei comunități, o inimă care bate puternic, rezonând cu întregul oraș și cu nevoile oamenilor! Iar legatura dintre noi, cei cărora le-ați încredințat destinul orașului și dumneavoastră, cetățenii, este mai solidă ca niciodată.
De aceea, am curajul să afirm faptul că a venit momentul ca orașul nostru să înceapă o nouă etapă!
Este timpul să facem toate eforturile și să investim în proiecte care să aducă un plus de calitate vieții noastre, o dată ce am rezolvat problemele de bază ale comunității!
Este timpul să investim în obiective care să dea o valoare reală localității noastre, să o faca mai vizibilă pe harta țării!
În viitorul apropiat, vă vom prezenta viziunea noastră pentru oraș, proiectele noastre pentru perioada următoare – însoțite desigur de sursele de finanțare, cu mențiunea că această lista de proiecte poate fi îmbunătățită permanent, în funcție de propunerile dumneavoastră, dar și de oportunitățile de finanțare apărute.
Așadar, trebuie să fiți pregătiți, dar și entuziasmați, PUCIOASA TRECE LA NIVELUL URMĂTOR!”, scrie Constantin Ana, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.