You are currently viewing O femeie care pretindea că este surdomută și cerea bani trecătorilor, depistată de jandarmii dâmbovițeni

O femeie care pretindea că este surdomută și cerea bani trecătorilor, depistată de jandarmii dâmbovițeni

COMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmii dâmbovițeni au depistat astăzi, 22 martie a.c., în apropierea unui centru comercial din Târgoviște, o femeie care pretindea că este surdomută și solicita bani trecătorilor, sub pretextul că lucrează la o fundație de caritate.

Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, aflat în misiune în zona centrală a municipiului Târgoviște, a observat în parcarea unui supermarket o femeie care solicita diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că este o persoană surdomută. În același timp, aceasta prezenta un formular cu inscripția unei asociații regionale pentru persoane cu handicap de auz și vorbire.

Jandarmii au legitimat-o și i-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Inițial, femeia în vârstă de 31 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, a continuat să simuleze că are dizibilități, însă, la un moment dat a început să vorbească. Aceasta a menționat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu handicap.

În urma celor declarate de cea în cauză, jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări și a reieșit faptul că denumirea asociației nu există.

Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare și a fost condusă la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea cercetărior și luarea măsurilor legale.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul