You are currently viewing Peste 180 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii dâmbovițeni pentru nerespectarea normele legale în vigoare

Peste 180 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii dâmbovițeni pentru nerespectarea normele legale în vigoare

La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat principalele misiuni privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul traficului pe drumurile publice din județ.

Pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, au fost desfășurate 5 acțiuni punctuale și institute 13 filtre, unde au fost angrenate efective de la structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali. Polițiștii au fost solicitați să intervină la 36 de evenimente, 27 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

De asemenea, au fost semnalate 18 posibile infracțiuni, aproximativ 78% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, au fost efectuate peste 70 de testări pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, au fost oprite pentru control 300 de autovehicule și legitimate peste 300 de persoane.

Pentru abaterile de la normele legale în vigoare, polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei, dintre care 174 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 11 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 15 permise de conducere.

Activitățile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică vor continua.

IPJ DÂMBOVIȚA