You are currently viewing Prințesa Kate a anunțat că suferă de cancer

Prințesa Kate a anunțat că suferă de cancer

 Kate, Prințesa de Wales, a anunțat vineri că a fost diagnosticată cu cancer și urmează chimioterapie , rupând tăcerea după săptămâni de speculații larg răspândite asupra sănătății ei.

Aceasta a fost internată timp de aproape două săptămâni la o clinica privată din Londra, unde a suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră, în ianuarie, când s-a anunțat că operația a fost un succes și nu este vorba despre cancer.

„Totuși”, a spus ea, „testele după operație au constatat că a fost prezent cancerul”.

Kate a spus că acum urmează „un tratament de chimioterapie preventivă”, la sfatul echipei sale medicale. Ea nu a precizat ce tip de cancer are sau în ce stadiu a fost găsit, iar Palatul Kensington nu a spus de ce a fost necesară operația.

Sunt acum în fazele incipiente ale acelui tratament”, a spus Kate în declarația înregistrată. Ea a mulțumit publicului pentru sprijinul acordat, dar a cerut și „timp, spațiu și intimitate” pentru a putea finaliza tratamentul.

Acest lucru, desigur, a fost un șoc imens, iar William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteți imagina, acest lucru a luat timp. Mi-a luat timp să îmi revin după o intervenție chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul”, a spus Kate.

Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis, într-un mod adecvat pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine”, a adăugat ea.

Kate a avut și un mesaj pentru cei afectați de boală.

În acest moment, mă gândesc și la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rugăm să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”. 

Editor: I.F.A.