You are currently viewing Zeci de dâmbovițence de succes au fost onorate, ieri, la Gala Leadership-ului Feminin, organizată de CCIA Dâmbovița

Zeci de dâmbovițence de succes au fost onorate, ieri, la Gala Leadership-ului Feminin, organizată de CCIA Dâmbovița

Momente emoționante au avut loc, aseară, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște. Femei cu rezultate excepționale, din multiple domenii de activitate au fost reunite de Camera de Comerț Dâmbovița, la Gala Leadership Feminin, editia a III-a. Evenimentul a fost o declarație de forță și dovada ca femeile sunt lideri puternici si ca nu exista limite pentru ceea ce pot realiza atunci cand sunt incurajate si sustinute!

Cu siguranta o singura zi pe an si ma refer la ziua de 8 martie nu este suficienta ca sa onoram doamnele si domnisoarele. Poate intreaga luna martie ar fi fost mai potrivita si desigur, intr-una dintre zile se cuvine sa avem o zi a Galei Leadership-ului Feminin! Nu pentru ca am decis noi barbatii asa ceva ci, pentru ca VOI ati castigat acest drept!
Doamnelor va felicit pentru activitate si va reamintesc ca orice incheiere de afacere, acel celebru „it s a deal” este urmat firesc de un „shake hands”, unde nu este obligatoriu ca ambele maini sa fie unele de barbat!”, a transmis cu acest prilej Valentin Calcan – Președinte, Camera de Comerț Dâmbovița.

Premiată și invitată la rându-i să decerneze premii, Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, a vorbit despre implicarea femeilor în toate domeniile vieții și despre multiplele roluri pe care acestea le îndeplinesc.

„Gala Leadership Feminin, aflată la ediția a III – a, ne-a oferit, astăzi, ocazia de a sublinia încă o dată importanța implicării femeilor în economie și în conducerea companiilor. Este un subiect vital și actual, iar discuția despre rolul femeilor în aceste domenii trebuie să fie mai prezentă și mai profundă ca niciodată.
Sunt mândră că județul Dâmbovița are multe valori la feminin și majoritatea s-au regăsit astăzi, la gală.
Sunt onorată și le apreciez pentru eforturile inimaginabile pe care le-au făcut pentru a fi liderii de azi.
Implicarea doamnelor în mediul antreprenorial, în viața publică și socială are un impact semnificativ în societatea noastră, atât ca angajate, cât și ca antreprenoare și lideri de afaceri. Rolul lor este esențial în creșterea economică, inovare și dezvoltare durabilă. Studiile arată că întreprinderile care au femei în poziții de conducere sunt mai eficiente și mai competitive, iar diversitatea de gen în echipa de conducere aduce o mai mare varietate de idei și perspective, conducând la luarea deciziilor mai bune și la rezultate optime pe termen lung.
Cu toate acestea, femeile se confruntă cu numeroase provocări în calea lor către succesul în lumea afacerilor. Discriminarea de gen, stereotipurile și barierele culturale rămân obstacole semnificative pentru progresul femeilor în carieră și în conducerea companiilor. De multe ori, femeile se luptă cu lipsa de sprijin și acces la resurse, cu lipsa de reprezentare în poziții de conducere și cu echilibrarea responsabilităților profesionale și familiale.
Acesta este motivul pentru care promovarea și susținerea leadership-ului feminin sunt atât de importante. Conceptul de Leadership Feminin implică abordări și calități specifice, precum empatia, comunicarea eficientă, colaborarea și abilitățile de rezolvare a problemelor.
Aceste caracteristici sunt esențiale pentru conducerea companiilor într-o lume complexă și interconectată.
Încurajarea și sprijinirea femeilor în afaceri și în conducerea companiilor nu sunt doar chestiuni de egalitate și dreptate, ci și o investiție strategică în viitorul economiei noastre. Promovarea egalității de șanse reprezintă crearea unui context favorabil pentru a le pune în valoare inteligența, creativitatea, abnegația și pasiunea pentru frumos”, a transmis Claudia Gilia.

AUTOR: F.S