You are currently viewing Oaspeți de seamă, astăzi, la Primăria Târgoviște

Oaspeți de seamă, astăzi, la Primăria Târgoviște

Peștele Cailor, sărbătoarea comunității bulgare din Târgoviște a adus, astăzi, oaspeți de seamă în municipiul dâmbovițean. Excelența Sale, Iliana Iotova, vicepreședinte al Republicii Bulgaria, și Radko VLAYKOV, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România, au fost prezenți astăzi, la sărbătoarea din Cartierul Matei Voievod, dar și la Primăria Târgoviște, unde s-au întâlnit cu autoritățile locale și județene.

„Alături de domnul Corneliu Stefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și de doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, i–am urat bun venit la Târgoviște Excelenței Sale, doamna Ilyana Yotova, Vicepreședintele Republicii Bulgaria, însoțită de Excelența Sa, domnul Radko Vlaykov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România.
Vizita unuia dintre cei mai importanți demnitari străini care au venit vreodată în orașul nostru, a fost prilejuită de evenimentul tradițional „Tudorița”, cunoscut și sub numele de „Paștele cailor”, sărbătoare unică în peisajul cultural românesc, organizată de frumoasa comunitate bulgară din cartierul Matei Voievod din Târgoviște”, transmite primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„În cadrul întrevederii au fost evidențiate relațiile foarte bune dintre România și Bulgaria, eforturile comune pentru integrarea în spațiul Schengen și pentru consolidarea parteneriatelor care sunt în beneficiul cetățenilor din cele două state.
Prezentă la sărbătoarea comunității bulgare din Târgoviște, Tudorița sau „Paștele cailor”, Excelența Sa, doamna vicepreședinte Iotova a felicitat administrația locală, dar și pe cea județeană pentru modul în care acestea susțin păstrarea și promovarea tradițiilor etnicilor bulgari, precum și dezvoltarea comunităților”, scrie prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.