You are currently viewing Amenzi de peste 145 de mii de lei, aplicate operatorilor de comisarii de mediu dâmbovițeni, de la începutul anului

Amenzi de peste 145 de mii de lei, aplicate operatorilor de comisarii de mediu dâmbovițeni, de la începutul anului

Comisarii de mediu dâmbovițeni au aplicat de la începutul anului amenzi de 145 de mii de lei, pentru neconformități în ceea ce privește protecția mediului.

„Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, pentru care solicită şi obţin actele de reglementare, dar și respectă condiţiile din actele de reglementare obținute. Sunt prevederi clare, stipulate în O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare și de care trebuie să țină cont toți operatorii economici ce necesită autorizație de mediu pentru funcționarea în conformitate cu legislația de mediu.

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu Dâmbovița, potrivit planului de acțiuni, anul acesta sunt planificate inspecții  la 437 de operatori încadrați în legislația mai sus menționată și la toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița.Comisarii dâmbovițeni atrag atenția că încălcarea prevederilor legale, și anume obligaţia persoanelor fizice şi juridice de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare conform prevederilor legale, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice.

AUTOR: F.S.