You are currently viewing Decizia de exmatriculare a elevului din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta, contestată de mama copilului

Decizia de exmatriculare a elevului din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta, contestată de mama copilului

Mama elevului de la Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care şi-a lovit diriginta în data de 11 martie, în incinta şcolii, a contestat decizia de exmatriculare a fiului său, luată de Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ în data de 23 martie 2024, scrie Agerpres.

Surse din cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş susţin că în cel mai scurt timp contestaţia urmează să fie analizată. Hotărârea atacată cu contestaţie prevede că elevul se poate înmatricula din toamnă la o altă şcoală.

Între timp, elevul se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, acesta fiind inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, în data de 11 martie, şi-a agresat fizic diriginta, aceasta necesitând îngrijiri medicale.

Înainte de a fi exmatriculat, elevul a fost suspendat pentru o perioadă de cinci zile de la școală.

Elevul de 15 ani se va putea reînscrie, în anul școlar următor, dar într-o altă instituție de învățământ.

Editor: I.F.A.