You are currently viewing Preşedintele Aleksandar Vucic: Serbia nu va adera niciodată la NATO

Preşedintele Aleksandar Vucic: Serbia nu va adera niciodată la NATO

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat duminică că țara sa nu va renunța niciodată la provincia Kosovo și Metohija și nici nu va adera la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), relatează agenția de presă Tanjug, preluat de Agerpres.

De Ziua Comemorării Victimelor Agresiunii NATO asupra Iugoslaviei, oamenii s-au adunat la Prokuplje pentru a aduce un omagiu victimelor bombardamentelor NATO.

Au vrut să ne distrugă patria, să distrugă Serbia și să o dezmembreze, dar au eșuat”, a declarat Vucic la un eveniment de comemorare care a marcat aniversarea bombardamentelor NATO.

Au trecut 25 de ani, iar noi rămânem neclintiți… Nu vom consimți niciodată la dezmembrarea Serbiei! Kosovo și Metohija nu vor fi niciodată smulse de bunăvoie de lângă noi”, a subliniat el.

Mulţumim – acum ştim că noi nu vom adera niciodată la NATO şi că ne vom apăra şi proteja neutralitatea noastră militară. Iar când îi veţi admite (Kosovo) în Consiliul Europei, noi vom avea şi pentru asta un răspuns. S-a zis cu minciunile voastre, sancţiuni împotriva Pristinei şi toate celelalte. Lor le-aţi dat totul şi în schimb aţi pedepsit Serbia pe măsură”, a declarat Aleksandar Vucic, într-un mesaj pentru ceea ce el a numit „falşii prieteni” ai Serbiei.

Kosovo și-a declarat unilateral independența față de Serbia în 2008. Serbia o respinge și consideră Kosovo ca fiind propria sa provincie.

Editor: I.F.A.