You are currently viewing Ziua mondială a asistenților sociali, sărbătorită la Târgoviște

Ziua mondială a asistenților sociali, sărbătorită la Târgoviște

Ziua Mondială a Asistentului Social, sărbătorită în data de 19 martie 2024 sub tematica  de anul acesta ”Buen vivir :  Un viitor comun pentru o schimbare transformatoare” reprezintă o oportunitate semnificativă pentru a celebra și a recunoaște contribuția asistenților sociali la dezvoltarea societății.

În data de 22 martie 2024, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă și Științele Educației ,37 de asistenți sociali din județul Dâmbovița au participat la un eveniment dedicat celebrării profesiei de asistent social și recunoașterii importanței acestei profesii – worksopul „Intervenția asistentului social în abordarea dependenților de droguri – networking interinstitutional”, eveniment de formare profesională adresat asistenților sociali,psihologilor, dar și altor specialiști din serviciile sociale ale instituțiilor de specialitate din județ:  Direcția de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște, Directia de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Județean de Urgență, dar și din sectorul privat, ONG-uri de profil, furnizori privați de servicii sociale, forme independente de exercitare a profesiei de asistent social, etc.

Plecând de la nevoia de formare profesională continuă a asistenților sociali, workshopul este  organizat de Structura Teritorială Dâmbovița a Colegiului National al Asistentilor Sociali din România, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmboviţa, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Serviciul de Probatiune Dâmbovița și Penitenciarul Margineni.

Lectori:

– Comisar şef de poliţie Nicoleta Bobe, asistent social, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmboviţa

– Şef serviciu Larisa Cîrstea, asistent social, Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa

– Mocănescu Corina, asistent social principal Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Unitatea de Primiri Urgențe

– Ciprian Buhusi, Comisar Șef Politie Penitenciară, Director adjunct Penitenciarul Margineni, asistent social

– Neagu Georgiana, inspector principal de poliție penitenciară, Penitenciarul Margineni, asistent social

Vor avea loc, astfel, 5 ateliere de lucru zonale, în Târgoviște, Pucioasa, Găești, Moreni, pentru a facilita accesul tuturor specialistilor interesați la acestea. Workshopurile sunt gratuite, iar asistenții sociali primesc 2 credite profesionale.

Întâlnirea de astăzi are loc în contextul celebrării lunii asistenței sociale, moment în care  munca nevăzută a asistenților sociali este pusă în lumină sub forma bunelor practici, a modelelor de învățare, în acord cu respectarea codului deontologic si a  codului de bună practică al asistentului social. Avem în județul Dâmbovita o comunitate profesională consolidată în jurul acelorași standarde, competențe și principii ale profesiei de asistent social: asistenți sociali valoroși, cu experiență profesională bogată.

În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au focalizat pe contribuția asistenților sociali în comunitate, asupra modului în care noi, asistenții sociali, trebuie să contribuim, într-o manieră profesionistă, la  generarea schimbării în direcția binelui comunității și al beneficiarilor.

Atelierul organizat la Târgoviște  a fost un bun prilej pentru ca asistenții sociali din județ, să celebreze,la invitația Structurii Teritoriale  Dâmbovița  a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Ziua Mondială a Asistenței Sociale.

 

Violeta Constantin, asistent social principal, președinte Structura Teritorială Dâmbovița a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România