You are currently viewing Marcel Boloș a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024

Marcel Boloș a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024

Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024 în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se au ca efect un dezechilibru între cerere şi ofertă, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, transmite Agerpres.

Vă anunţ că am publicat în transparenţă o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024. Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca preţuri de referinţă pentru poliţele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a poliţelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflaţiei). Este o soluţie temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se traduc printr-o piaţa caracterizată de un dezechilibru între cerere şi ofertă”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, problemele din piaţa asigurărilor îşi vor găsi răspunsul odată cu modificările legislaţiei naţionale privind asigurările RCA.

Editor: I.F.A.