You are currently viewing Deficitul de personal, principala greutate cu care se confruntă Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița

Deficitul de personal, principala greutate cu care se confruntă Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița

Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița și-a prezentat bilanțul activității pentru anul 2023, un an plin de provocări, pentru cei care se ocupă de liniștea și ordinea publică, dar și de protejarea bunurilor cetățenilor și de protecția instituțiilor fundamentale ale statului.

Potrivit Inspectorului Șef, Matei Mihai, deficitul de personal reprezintă principala greutate cu care se confruntă instituția în ultima perioadă.

Referitor la managementul resurselor, vom aborda, în primul rând cea mai de preț resursă pe care o are instituția noastră, resursa umană.
Astfel, la 01.01.2024, procentul de încadrare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, este de 77,64, având 441 de cadre militare şi personal contractual.
 De altfel, deficitul de personal a constituit principala greutate cu care ne confruntăm în ultima perioadă, funcțiile neîncadrate la nivelul inspectoratului, fiind în număr de peste 120”, se arată în bilanțul prezentat.

Având în vedere acest aspect, una dintre preocupările constante pentru conducerea inspectoratului a fost recrutarea candidaților pentru școlile militare de ofițeri și subofițeri jandarmi, astfel că au fost selecționați 77 de candidați, dintre care au fost declarați “admis” 34. O altă prioritate a reprezentat-o și este în continuare îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personal.

Pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul unității am desfășurat mai multe activități, dintre care amintim:
– achiziția unui container de lucru dotat cu toate facilitățile, în vederea amenajării unor spații de birouri;
– demararea lucrărilor de obținere a finanțarii din fonduri europene în cadrul Programului – cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice care să asigure consumul de energie electrică la nivelul unității;
– demararea procedurii de construire a unei săli de sport cu tribună de 102 locuri, finanțată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
– desfășurarea de activități într-un proiect cu Banca Mondială pentru executarea de lucrări de consolidare și modernizare a două clădiri cu destinația spații de birouri.
De asemenea, a fost realizată dotarea cu mijloace de transport specifice tipurilor de misiuni executate (de exemplu, au fost dotate posturile de jandarmi montane cu două autospeciale 4×4 cu dotări moderne, un autovehicul Jeep Wrangler pentru Postul de Jandarmi Montan Peștera și un autovehicul Ssangyong Musso Grand pentru Postul de Jandarmi Montan Zănoaga), precum și dotarea cu mijloace specifice de protecție individuală pentru personalul care execută misiuni de ordine publică și intervenție (căști și veste antiglonț, veste antiînjunghiere și altele).”

AUTOR: F.S.