You are currently viewing Directorul ASSMB, dâmbovițeanca Oana Sivache, sub control judiciar, după ce a fost acuzată de luare de mită. „O să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului”

Directorul ASSMB, dâmbovițeanca Oana Sivache, sub control judiciar, după ce a fost acuzată de luare de mită. „O să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului”

Oana Sivache, director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzată de luare de mită. Dâmbovițeanca de la ASSMB ar fi primit, potrivit DNA, mită în valoare de aproape 40 de mii de lei de la managerul interimar al Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, pentru numirea acestuia în funcție. Mai precis, Furtună i-ar fi plătit lui Sivache chiria și utilitățile pentru imobilul în care locuia cu familia. În schimbul acestui „serviciu”, directoarea ASSMB l-ar fi numit pe presupusul mituitor în funcția de manager interimar al Spitalului Colțea.

„Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu”, afirmă Sivache, convinsă că „Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului”.

Ea este cea care anul trecut l-a denunțat la DNA pe Cristian Plută, atunci director adjunct al Administraţiei Spitalelor, acuzat că percepea de la firmele de construcții cărora le atribuia contractele de reparații la spitale un comision de 5% din valoarea contractelor, el propunându-i directoarei generale a instituției, Oana Sivache, să împartă banii din mită, conform DNA.

Oana Sivache a ajuns în conducerea ASSMB, în martie 2022, când a fost numită adjunctul managerului Cristian Plută. În aprilie 2023, a fost pusă șefă, iar Plută, adjunct. Ea a venit la ASSMB de la Compania de Apă din Târgoviște, Dâmbovița, unde a lucrat aproape 10 ani.

AUTOR: F.S.