You are currently viewing Târgoviștean reținut pentru tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic!

Târgoviștean reținut pentru tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic!

La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că, în timp ce se afla în scara unui bloc, o persoană necunoscută i-ar fi sustras rucsacul în care avea mai multe bunuri.

În urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, la data de 27 martie a.c., polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 37 de ani, din Târgoviște.

Pentru administrarea probatoriului, la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție domiciliară, ulterior, fiind condus la sediul poliției pentru audieri.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, 28 martie, să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți.

Bărbatul este bănuit că, în seara de 21 martie a.c., în jurul orei 20:00, ar fi urmărit o femeie, de 28 de ani, pe o stradă din municipiu, până la intrarea în scara blocului, unde, prin exercitarea de violențe asupra acesteia, i-ar fi sustras ghiozdanul în care s-ar fi aflat de 50 de lei, un card bancar și mai multe bunuri personale.

Ulterior, bănuitul s-ar fi deplasat la sediul unei bănci din Târgoviște, unde ar fi încercat să efectueze fără succes cinci tranzacții cu cardul bancar al persoanei vătămate, debitând doar suma de 10 lei.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul la un sistem informatic.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

IPJ DÂMBOVIȚA