You are currently viewing „ZIUA PORȚILOR DESCHISE” LA PENITENCIARUL GĂEȘTI

„ZIUA PORȚILOR DESCHISE” LA PENITENCIARUL GĂEȘTI

Un grup format din 14 elevi ai Liceului Tehnologic „Iordache Golescu”, alături de două cadre didactice au efectuat o vizită de studiu la Penitenciarul Găești.

La activitate au participat și  persoane private de libertate, aflate în ultima parte a traseului execuțional-penal. Aceștia și-au expus pe scurt povestea de viață, precum și circumstanțele pentru care au ajuns în spatele gratiilor, respectiv trafic și consum de droguri, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

În cadrul dezbaterii au fost aduse în atenție teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, riscurile asociate consumului de substanțe interzise, precum și aspecte legate de regimul răspunderii juridice.

Demersul s-a desfășurat în baza Protocolului de Colaborare încheiat între Penitenciarul Găești, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – inițiatorul Proiectului de Prevenire a victimizării tinerilor „Dincolo de aparente” și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Acțiunea a fost încă un pas în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Găești, conform Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate 2020-2024.