You are currently viewing A fost înregistrat primul caz de febră tifoidă din acest an în România

A fost înregistrat primul caz de febră tifoidă din acest an în România

​Primul caz de febră tifoidă în acest an în România a fost descoperit la un pacient adult internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, care a luat boala din Asia, a anunțat managerul unității medicale, medicul Simin Aysel Florescu, citată de News.ro. 

Dr. Simin Aysel Florescu spune că afecţiunea este perfect prevenibilă prin vaccinare dar că, din păcate, cei patru pacienţi, trei anul trecut și unul acum, care au plecat în ţările de unde au luat-o nu s-au vaccinat împotriva febrei tifoide. Boala, netratată la timp, are potenţial mortal pentru pacienţi.

Sunt adulţi, din păcate nu au făcut profilaxie, nu s-au vaccinat împotriva febrei tifoide înainte de călătoriile respective. Ultimul caz este din Asia, celelalte trei erau din Africa venite. Sunt măsuri de izolare a pacientului în saloane dedicate, ca şi pentru multe alte tipuri de infecţii digestive, există şi hepatite cu virus A care se transmit digestiv, există şi tot felul de diarei cu clostridium difficile de exemplu sau alte tipuri de infecţii digestive care de asemenea se izolează în saloane dedicate”, spune medicul.

Ca la toate celelalte vaccinuri, este bine să fie făcut cam cu o lună înainte de a pleca. În cazurile de urgenţă se poate vaccina şi în ziua anterioară, dar asta este ceva excepţional, de regulă aceste călătorii sunt planificate şi există timp pentru a face un consult de medicină a călătoriei şi a primi vaccinul corespunzător. Ideal cam cu o lună înainte de a pleca”, a mai precizat Simin Aysel Florescu.

Editor: IFA