You are currently viewing Antony Blinken felicită România cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a aderării la NATO

Antony Blinken felicită România cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a aderării la NATO

La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Aliantei Nord Atlantice.

În numele Statelor Unite, se arată într-un mesaj publicat de Departamentul de Stat, Blinken felicită Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a aderării la NATO.

În urmă cu douăzeci de ani, când ați devenit aliați, am fost inspirați de călătoriile voastre – de la a îndura tirania și ocupația amară până la a vă câștiga libertatea prin curaj și perseverență, a transmis șeful diplomației SUA.

În prezent, a subliniat Blinken, “marcăm angajamentul vostru ferm de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO și de a susține valorile noastre democratice comune”.

De la Marea Baltică la Marea Neagră, peste Atlantic și Adriatica, NATO este mai unită și mai capabilă ca niciodată. La această aniversare importantă, suntem mândri să stăm alături de voi, ca aliați, apărând viziunea noastră asupra viitorului”, a conchis secretarul de stat american.

Editor: IFA.