You are currently viewing ISU Dâmbovița ia măsuri pentru ca Peștele Catolic să se desfășoare în condiții de siguranță

ISU Dâmbovița ia măsuri pentru ca Peștele Catolic să se desfășoare în condiții de siguranță

La sfârşitul acestei săptămâni, credincioşii catolici sărbătoresc Învierea Domnului, moment ce presupune aglomerație și aprinderea de lumânări, în preajma lăcașelor de cult și în locuințe. Pentru a se asigura că aceste sărbători se vor derula fără evenimente nedorite, pompierii dâmbovițeni se pregătesc cu echipaje sporite.

„Pentru perioada următoare prilejuită de Paștele Catolic, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița, au fost dispuse o serie de măsuri pentru asigurarea unei intervenții operative în cazul manifestării unor eventuale situații de urgență.
Astfel că, a fost dispusă efectuarea recunoașterilor în teren la lăcașurile de cult, la mănăstiri, schituri și alte obiective de cult, cu accent pe locațiile cunoscute în care s-a înregistrat un număr mare de participanți.
De asemenea, echipaje de pompieri vor fi prezente în Noaptea de Înviere în locațiile identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.
Zilnic, peste 130 de pompieri dâmbovițeni vor fi la datorie. Prin Centrul operațional județean va fi monitorizată permanent evoluția situației operative, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.
Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcaşurilor de cult, mai ales în perioada acestor mari sărbători creştine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbelor să nu lase lumânările și candelele aprinse, nesupravegheate. Uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.
În cazul sesizării unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă”, transmit pompierii dâmbovițeni.

AUTOR: F.S.