You are currently viewing Volumul „Papa Ioan Paul al II-lea în România. Dialogul catolic-ortodox la nouă secole de la Marea Schismă” este disponibil online gratuit în Biblioteca digitală ISACCL

Volumul „Papa Ioan Paul al II-lea în România. Dialogul catolic-ortodox la nouă secole de la Marea Schismă” este disponibil online gratuit în Biblioteca digitală ISACCL

În Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului s-a adăugat un nou volum pe care îl puteți fie citi direct online, fie descărca și lectura oricând aveți plăcere: „Papa Ioan Paul al II-lea în România. Dialogul catolic-ortodox la nouă secole de la Marea Schismă” .

Apărut în anul 2019, înaintea vizitei Papei Francisc în România, acest volum bilingv, în limbile română și engleză, publicat în condiții grafice deosebite la Editura Universității din București, omagia împlinirea a 20 de ani de la istorica vizită de stat și ecumenică a Papei Ioan Paul al II-lea la București, prima a unui Episcop al Romei într-o țară majoritar ortodoxă după Marea Schismă din anul 1054.

Volumul prezintă premisele, parcursul și consecințele acestui eveniment istoric major și se înscrie într-un vast proiect de cercetare a istoriei religiilor și dialogului interreligios în spațiul Levantului, leagănul celor trei mari religii abrahamice.

Cu o prefață semnată de prof. univ. dr. Vlad Nistor și cu o postfață semnată de fostul ambasador al României la Vatican, Teodor Baconschi, volumul este coordonat de Laura Ganea – ISACCL. Alături de aceștia, în paginile albumului semnează: prof. univ. dr. Radu Preda, prof. univ. dr. Sorin Dumitrescu, secretarul general al Comunității Sant’Egidio, Alberto Quattrucci și Cătălin Ștefan Popa, cercetător în cadrul ISACCL.

Editor: IFA