You are currently viewing Polițiștii de frontieră folosesc aplicația eDAC, prin care află imediat toate informațiile despre persoanele pe care le verifică

Polițiștii de frontieră folosesc aplicația eDAC, prin care află imediat toate informațiile despre persoanele pe care le verifică

Un nou sistem de verificare a documentelor de identitate a început să funcționeze în noaptea de 30 spre 31 martie, în contextul aderării României la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. Poliţiştii au de acum la dispoziţie sisteme mobile de scanare pe care este instalată aplicaţia eDAC, ce permite verificarea instant a datelor celor care sunt verificați de către oamenii legii.

Începând de astăzi, verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile distribuite în acest scop, pe care este instalată aplicația EDAC.

Pe scurt: actul de identitate este scanat și rezultatele apar pe ecran, în câteva secunde.

Astfel, interacțiunea polițist – persoană legitimată se derulează mult mai rapid”, a informat Poliția Română, duminică dimineața, pe Facebook.

Prin utilizarea dispozitivelor mobile prin eDAC se poate scana documentul prezentat de persoana verificată, aplicaţia putând compara datele prezentate cu cele existente în bazele, informaţiile fiind afişate imediat. Prin folosirea aplicaţiei, poliţistul poate vedea o serie de informaţii despre persoana legitimată, inclusiv dacă este urmărită sau dacă are vreo interdicţie.

De asemenea, poliţiştii pot accesa în aplicaţie şi fotografia persoanei, pentru a realiza o comparaţie cu persoana verificată.

Editor: IFA