You are currently viewing Aviația israeliană a atacat și a distrus clădirea Consulatului Iranului la Damasc

Aviația israeliană a atacat și a distrus clădirea Consulatului Iranului la Damasc

Clădirea consulatului Iranului din capitala siriană Damasc a fost distrusă, luni, în ceea ce presa siriană și iraniană descriu ca fiind un atac aerian israelian, într-o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministerul sirian al Apărării susține că avioanele israeliene au vizat clădirea consulatului din direcția Înălțimilor Golan, în jurul orei locale 17:00. Acesta a mai transmis că, deși apărarea antiaeriană a doborât o parte din rachetele lansate, unele au reușit să treacă și “au distrus întreaga clădire, ucigând sau rănind pe toți cei aflați înăuntru”.

Un oficial libanez din domeniul securității a declarat pentru Reuters că un comandant de rang înalt din Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a fost ucis în cadrul atacului. Televiziunea de stat iraniană a transmis că cinci persoane au decedat, printre care mai mulți diplomați iranieni.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că opt persoane au fost ucise, între care liderul de rang înalt al Forței Quds, doi consilieri iranieni și cinci membri ai Gărzilor Revoluționare.

Ministrul sirian de externe, relatează presa, a condamnat cu fermitate “acest atac terorist atroce” asupra consulatului, care a ucis un “număr de oameni nevinovați”.

Imaginile din mediul online arată cum un fum gros se ridica deasupra ruinelor clădirii consulatului, din apropiere de ambasada Iranului, și cum forțele de intervenție acționau la fața locului.

Israelul, care a lovit în mod repetat ținte iraniene în ultimele luni, a refuzat să comenteze acuzațiile. Un purtător de cuvânt al Armatei israeliene a transmis:

“Nu comentăm rapoartele din presa străină”.

Editor: IFA