You are currently viewing Peste 1.300 de familii din 24 de comune dâmbovițene vor fi racordate gratuit la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare

Peste 1.300 de familii din 24 de comune dâmbovițene vor fi racordate gratuit la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare

Prezent, astăzi, la Târgoviște, președintele Adminsitrației Fondului pentru Medu, Laurențiu Neculaescu, a semnat cu directorul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, Liviu Stoica, un contract prin care 1.361 de familii din 24 de comune dâmbovițene vor fi racordate, în mod gratuit, la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Finanțarea este asigurată prin programul „Prima Conectare”, în cadrul căruia persoanele cu venituri reduse pot beneficia, indirect, finanțare pentru a-și branșa sau racorda casa la rețelele publice de apă și canalizare. Așadar, programul se poate aplica doar în localitățile în care există deja rețele pentru alimentarea cu apă sau de canalizare.

„În cadrul conferinței de astăzi, am semnat și contractul de finanțare în valoare de 12,7 milioane de lei în cadrul Programului ,„Prima Conectare”, finanțat din PNRR cu Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, prin care 1.361 de familii din 24 de comune din județul Dâmbovița vor fi racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.
Nevoile comunității noastre sunt o prioritate, iar investițiile în infrastructură și educație reprezintă pași importanți către un viitor mai bun pentru toți locuitorii județului Dâmbovița”, precizează președintele AFM.

AUTOR: F.S.