You are currently viewing Praful saharian ne dă bătăi de cap și în următoarele două zile

Praful saharian ne dă bătăi de cap și în următoarele două zile

Particulele de praf de origine sahariană ajunse în România la sfârșitul lunii martie se vor menține în aer, în primele două zile ale lunii aprilie. Meteorologii anunță că începând cu noaptea de luni, 1 aprilie, spre marți, în unele zone unde va ploua, se vor observa depuneri de praf.

„La finalul lunii martie circulaţia predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menţine particule de praf deasupra teritoriului României”, anunţă, luni Administraţia Naţională de Meteorologie. Instituţia precizează că „depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marţi, în vest, nord şi centru, unde sunt prognozate ploi”.

Săptămâna trecută a fost anunţată pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.Elveția și regiunea de sud-est a Franței au fost afectate puternic de praful saharian în ultimele zile, care a creat probleme de vizibilitate în trafic și riscuri pentru cei cu probleme respiratorii sau cardiace.

AUTOR: F.S.