You are currently viewing A murit cel mai bătrân om din lume, venezueleanul Juan Vicente Pérez Mora

A murit cel mai bătrân om din lume, venezueleanul Juan Vicente Pérez Mora

Venezueleanul Juan Vicente Pérez Mora, care în 2022 a devenit cel mai bătrân om din lume, conform Guinness World Records, a murit marți, 2 aprilie, la vârsta de 114 ani, potrivit autorităților și familiei sale.

Juan Vicente Pérez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate stabilit de Cartea Recordurilor Guinness”, a declarat președintele Nicolas Maduro, pe X, potrivit Le Figaro.

În data de 4 februarie 2022, venezueleanul, care avea atunci 112 ani și 253 de zile, a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai bătrân om din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

Tată a 11 copii, în 2022 avea 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți. Fermierul s-a născut în El Cobre, în statul vestic Táchira, la 27 mai 1909.

A fost al nouălea copil dintr-o familie de zece persoane.

La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl și frații săi în agricultură, ajutând la recoltarea trestiei de zahăr și a cafelei”, a precizat Guinness World Records după ce i-a acordat distincția.

Editor: IFA