You are currently viewing Claudia Gilia: ne dorim ca UVT să își recapete dinamismul și să se repoziționeze pe harta celor mai bune universități, nu doar regionale, ci și naționale

Claudia Gilia: ne dorim ca UVT să își recapete dinamismul și să se repoziționeze pe harta celor mai bune universități, nu doar regionale, ci și naționale

Noua echipă de conducere a Universității Valahia din Târgoviște, pare hotărâtă să facă unitatea de învățământ superior mai atractivă pentru studenți. Rectorul UVT și președintele Senatului universitar au dezvăluit, într-o conferință de presă, mai multe măsuri pe care le iau în calcul în acest sens, printre acestea numărându-se și alinierea ofertei educaționale la piața muncii pentru care se pregătesc studenții.

„Încă de la început, când am pornit în acest demers în cadrul universității noastre, ne-am propus anumite acțiuni prin care să readucem UVT în centrul preocupărilor nu doar ale comunității noastre, ci și ale celor regionale și, de ce nu, naționale. Universitatea noastră va promova diversitatea, va promova incluziunea, va încuraja dialogul intercultural și va oferi sprijin academic pentru toți studenții.

Să nu uităm că universitatea joacă un rol crucial în ceea ce înseamnă coagularea societății și pregătirea tinerilor pentru succes în viață. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să le oferim studenților noștri programe educaționale relevante, care să fie în concordanță cu cerințele de pe piața muncii, cu cerințele din societate. Aceste lucruri le vom face, bineînțeles, prin parteneriate atât cu instituțiile publice, cât și cu companiile și organizațiile locale, pentru că Universitatea Valahia poate facilita și stagii de practică și proiecte de cercetare prin care să le oferim studenților noștri experiențe și abilității necesare pentru a se integra cu succes pe piața muncii.

Credem că prin cultivarea unui mediu de învățare stimulativ și susținerea atât a dezvoltării personale cât și profesionale a tinerilor, universitatea noastră va juca un rol semnificativ atât în susținerea economiei locale, regionale și naționale, cât și în ceea ce privește dezvoltarea comunității, contribuind astfel la construirea unei societăți mai echitabile și mai prospere (…) Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiativele și proiectele sociale care să abordeze nevoile și provocările din societatea contemporană. Deci suntem deschiși, suntem transparenți, ne dorim ca universitatea noastră să își recapete dinamismul și să se repoziționeze pe harta celor mai bune universități, nu doar regionale, ci și naționale”, a subliniat Claudia Gilia, președintele Senatului UVT.

AUTOR: F.S.