You are currently viewing Ministerul Apărării a pus în dezbatere publică proiectul noii Legi a apărării naționale a României

Ministerul Apărării a pus în dezbatere publică proiectul noii Legi a apărării naționale a României

Ministerul Apărării a publicat, luni seara, primul proiect de lege din pachetul privind securitatea națională, anume proiectul noii Legi a apărării naționale a României. Legea în vigoare este din 1994, înainte ca România să intre în NATO.

În proiectul de lege privind apărarea națională, Ministerul Apărării (MApN) prevede ce instituții asigură apărarea națională și cum. De asemenea, proiectul prevede ce obligații au anumite companii și populația. Draftul prevede și sancțiuni, enumerate la final proiectului.

Înainte de toate, proiectul de lege pus în dezbatere publică prevede că „punerea în practică a deciziilor, măsurilor și acțiunilor privind apărarea națională este obligatorie pentru toti cetățenii țării”.

Proiectul de lege privind apărarea națională prevede că pe timpul unor situații de criză sau excepționale, autoritățile și instituțiile publice pot institui măsuri graduale în mai multe domenii „dispuse în condițiile legii”: diplomatic, informațional, militar, ordine și siguranță publică, economic, financiar, de informatii și juridic.

În cazul în care se impune intervenția unor trupe sau a unor capabilități non-militare pentru contracararea amenințărilor hibride, fie pe teritoriul statului român, fie în afara țării, Parlamentul este cel care aprobă angajarea lor, la propunerea președintelui Romaniei.

„Pe timpul stării de asediu, de mobilizare ori de război și în caz de agresiune armată, Centrul Național Militară de Comandă se subordonează direct Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar comandantul centrului este șeful Statului Major al Apărării”, prevede proiectul.

De asemenea, în București și în cele 41 de județe va apărea funcția de comandant militar, prin hotărâri ale CSAT, iar numirile și eliberările vor fi făcute de către comandantul Centrului Național Militar de Comandă. Aceste funcții vor apărea doar în cazul stării de asediu, de mobilizare ori a stării de război, pentru asigurarea conducerii unitare.

O altă prevedere importantă a proiectului face referire la activitatea economiei private în cazul în care va fi instituită starea de urgență sau de asediu, fie la declanșarea mobilizării ori a stării de război.

În aceste situații, li se interzice operatorilor economici a căror activitate este „nemijlocit legată de asigurarea resurselor necesare apărării, indiferent de forma de proprietate” să-și mute bunurile și serviciile în afara României.

De asemenea, pot fi militarizați operatorii economici a căror activitate este esențială pentru apărarea țării, prin hotărâre a CSAT, iar modul de organizare va fi decis de Guvern.

Proiectul de lege pus în dezbatere publică prevede inclusiv răspunderea penală, dar și amenzi sau sancțiuni administrative și civile.

Editor: IFA