You are currently viewing Doi bărbați din Viișoara au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată

Doi bărbați din Viișoara au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată

Pe parcursul zilei de ieri, 5 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște și cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au descins la domiciliile a doi tineri de 15 și 17 ani, din Viișoara, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din investigațiile efectuate a reieșit că cei doi, în noaptea de 22 martie a.c., în timp ce s-ar fi aflat la intrarea în scara unui bloc din municipiul Târgoviște, ar fi amenințat cu un obiect ascuțit-tăietor (cuțit) un tânăr de 20 de ani, din Telești, și l-ar fi deposedat de un telefon mobil și 600 de lei.

Bănuiții au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Pe parcursul acestei zilei, 6 aprilie, cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

IPJ DÂMBOVIȚA