You are currently viewing Fabrica de tunuri Arsenal din Reşiţa îşi va redeschide porţile, după o pauză de 15 ani

Fabrica de tunuri Arsenal din Reşiţa îşi va redeschide porţile, după o pauză de 15 ani

În următoarele şase luni, uzina va trece printr-un proces de retehnologizare şi va avea, în primă fază, nu mai mult de 100 de angajaţi. Salvarea fabricii de armament de la Reşiţa a venit de la o companie care îşi are sediul central în Dubai.

La sediul Palatului Administrativ din Reșița a avut loc joi, 4 aprilie, semnarea unui contract de producţie între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti, acest lucru însemnând practic repornirea activităţii societăţii reşiţene, filială a ROMARM SA, aflată momentan în conservare.

Pentru a putea funcţiona, societatea va avea nevoie în primă fază de 75 de angajaţi, numărul acestora urmând să crească ulterior la 200. Aici se vor produce, într-o primă etapă, obuze calibrul 152 mm, cu posibilitatea de extindere a activităţii.

Întreaga activitate a fabricii va fi structurată pe orizontală, cu ajutorul unor componente ce urmează să fi aduse de pe piața din România.

Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare producţie ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze. După relansarea activităţii, peste 400 de tone de oţel vor fi transformate în arme de război”, a declarat Flavius Nedelcea, secretar de stat Ministerul Economiei.

Compania a fost înfiinţată în anul 1972 şi a produs peste 60% din tunurile şi obuzele Armatei Române. În anul 2008, fabrica a primit ultima comandă, după care şi-a închis porţile. În prezent, fabrica are doar 32 de angajați.

Editor: IFA