You are currently viewing Corneliu Ștefan: Fondurile europene sunt indispensabile dacă dorim o dezvoltare accelerată a județului Dâmbovița

Corneliu Ștefan: Fondurile europene sunt indispensabile dacă dorim o dezvoltare accelerată a județului Dâmbovița

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, şi ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu au vizitat, ieri, în județul Dâmbovița, o fabrică de confecţii, care reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte încheierea de convenţii pentru programe de ucenicie, şi au discutat cu tinerii din Dâmboviţa. Oficialii au fost însoțiți de conducerea județului Dâmbovița și de primarul municipiului Târgoviște.

Prima oprire a oaspeților noștri a fost la o companie târgovișteană, beneficiară a unor finanțări europene prin care au fost formați 118 ucenici. Pregătirea a 108 ucenici a fost asigurată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar calificarea altor 10 a fost susținută din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj.
De menționat este faptul că, după finalizarea formării profesionale, mulți dintre ucenici au rămas angajații firmei târgoviștene.
Fondurile europene sunt indispensabile dacă dorim o dezvoltare accelerată a județului Dâmbovița, iar faptul că se investește în calificarea sau recalificarea dâmbovițenilor nu poate decât să ne bucure”, precizează președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Împreună am văzut cum programul de #ucenicie îi ajută pe tinerii care vor să învețe o meserie, dar și pe angajatori.
Programul de ucenicie reprezintă o oportunitate neprețuită pentru viitorii angajați de a-și dezvolta abilitățile și competențele într-un mediu profesional real. Prin intermediul acestui program, tinerii pot învăța direct de la profesioniști experimentați, obținând experiență practică și cunoștințe specializate care îi pregătesc pentru cariera lor viitoare.
Acest lucru nu doar că poate contribui la creșterea calității resursei umane în mediul economic, dar și la îmbunătățirea performanței organizațiilor și la stimularea inovației și a competitivității pe piață. În plus, promovarea programelor de ucenicie are un impact pozitiv asupra societății, facilitând tranziția tinerilor de la școală la muncă și promovând incluziunea socială și reducerea șomajului în rândul tinerilor.
De exemplu, la compania vizitată din totalul de 256 de angajați ai companiei, 118 sunt ucenici, beneficiind atât de subvenții acordate prin proiecte europene, cât și de finanțare acordată din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj.
Invesțiile în forța de muncă calificată, în programe de reconversie, în cele de ucenicie trebuie să rămână o prioritate atât la nivel european, cât și național”, subliniază prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.