You are currently viewing Mii de tineri angajaţi în urma programelor de ucenicie

Mii de tineri angajaţi în urma programelor de ucenicie

Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de ucenicie desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă. Programele de ucenicie permit angajatorilor să-și asigure forță de muncă pregătită și adaptată propriei culturi organizaționale.

În plus, angajatorii beneficiază și de o subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.
Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 și 36 de luni.
Pe lângă programele de ucenicie, strategia guvernului Ciolacu este de a dezvolta și învățământul dual. Prin această abordare, angajatorii sunt prezenți direct în școli astfel încât cunoștințele teoretice și cele practice să fie cât mai bine închegate. Aceste programe au trei mari avantaje: angajatorii sunt subvenționați de stat să își formeze personalul după propriile cerințe, ucenicii sunt formați gratuit în timp ce muncesc și primesc salariu pentru această perioadă în care sunt în pregătire”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.
În acest an, ANOFM a depus deja două proiecte în valoare 90 de milioane de euro prin care se vor finanța programe de ucenicie pentru a crește șansele de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

editor: IFA