You are currently viewing CSM Târgoviște țintește calificarea în finala Ligii Naționale de baschet feminin

CSM Târgoviște țintește calificarea în finala Ligii Naționale de baschet feminin

Echipa de baschet feminin CSM Târgoviște luptă, marți seara, pentru calificarea în finala campionatului. De la ora 19.00, în deplasare, formația dâmbovițeană va înfrunta pe CSM CSU Constanța, în meciul decisiv din semifinalele competiției. Elevele lui Cătălin Tănase sunt hotărâte să dea totul pe teren pentru a putea obține victoria la finalul întâlnirii de la malul Mării.

După primele două meciuri dintre cele două echipe persistă echilibrul. Constanța s-a impus în primul joc, pe teren propriu, la limită, cu 62-61. De partea cealaltă, CSM Târgoviște a devenit și ea învingătoare în fața propriilor fani, săptămâna trecută, când s-a impus cu 67-62. Cum a trimis duelul în „decisiv”, dâmbovițencele speră să lovească adversarul și în deplasare pentru a bifa a doua finală stagională, după cea din Cupa României.

Și în cealaltă semifinală, scorul este tot 1-1, în duelul dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC UAV Arad.  Ultimul sezon când ambele semifinale au avut nevoie de meci decisiv a fost 2012-2013 și două dintre protagonistele din prezent erau implicate și atunci în duelul pentru finala ligii naționale. În primăvara lui 2013, CSM Târgoviște trecea cu 2-1 de Universitatea Alba Iulia, iar Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad se califica în finală după ce trecea, cu același scor, de CSM Satu Mare.

M.I.