You are currently viewing Alpinista română moartă pe Aconcagua va fi repatriată, după aproape 3 luni

Alpinista română moartă pe Aconcagua va fi repatriată, după aproape 3 luni

Alpinista Mihaela Gabi Ianoși a murit, la 25 ianuarie 2024, imediat după ce atinsese vârful Aconcagua, aflat la 6960 de metri altitudine. Românca avea 56 de ani și a fost identificată de poliția argentiniană, conform site-ului televiziunii argentiniene de știri Todos Noticias.

Mihaela Gabi Ianosi va fi adusă în țară vineri, 12 aprilie 2024, și va fi depusă la Capela Casei Funerare Palsina până cel devreme marți, înmormântarea fiind condiționată de emiterea certificatului romanesc de deces, anunță pe Facebook prietenii alpinistei.

Tragedia s-a produs joi, 25 ianuarie, în jurul orelor prânzului, când femeia a leșinat în faţa mai multor alpiniști împreună cu care plecase pe munte.

Un medic care se afla printre turiști și urcase cu altă expediție a observat că românca are pulsul slab, i-a dat adrenalină și a încercat să o resusciteze. Mihaela Gabi Ianoși nu a reacționat însă și a murit în scurt timp, potrivit raportului oficial al poliției argentiniene. Cazul este anchetat de Parchetul Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei.

Editor: IFA