You are currently viewing Andrei Chiliman a revenit în PNL

Andrei Chiliman a revenit în PNL

Fostul primar al Sectorului 1 se întoarce în politică, după nouă ani de absență, și se alătură din nou organizației liberale din sectorul pe care l-a condus, conform unui comunicat de presă al formațiunii.

Odată cu Andrei Chiliman, în PNL Sector 1 s-a reînscris și Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

Sunt aici pentru a îl susține pe George și echipa pe care o va avea la Sectorul 1. Îi acord tot sprijinul meu și îi doresc succes”, a declarat Adina Vălean.

Chiliman a fost exclus din PNL în 2013, după ce a fost acuzat de liderul partidului la acea vreme, Crin Antonescu, de neimplicare în  referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După excludere, Chiliman a înființat Inițiativa România Liberală, acesta a fuzionat prin absorbție cu PDL, astfel că Chiliman a devenit prim-vicepreședinte PDL în 2014.

Fuziunea PNL-PDL l-a readus pe Chiliman la liberali, însă în 2015 acesta s-au autosuspendat din toate funcțiile politice, inclusiv din funția de primar al Sectorului 1, după ce a fost plasat sub control judiciar într-o anchetă penală. Dosarul a fost clasat la finalul lui 2020.

PNL Sector 1 susține că revenirea lui Andrei Chiliman transmite un puternic semnal de unitate și că echipa lui George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1 ”își propune să continue proiectele bune care au fost cândva reper de bune practici în administrația publică locală”.

Membru PNL din 28 decembrie 1989, Chiliman a fost primar al Sectorului 1 din 2004 până în 2015, anterior fiind deputat de București în perioada 1996 – 2004.

Editor: IFA