You are currently viewing Cel puţin patru persoane au murit în urma unei explozii la o centrală hidroelectrică din regiunea Bologna, Italia

Cel puţin patru persoane au murit în urma unei explozii la o centrală hidroelectrică din regiunea Bologna, Italia

Cel puţin patru persoane au murit, alte trei au fost rănite, iar alte cinci persoane au fost date dispărute marţi după-amiaza, într-o explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei, anunţă prefectura din Bologna, relatează AFP.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor şi format în urma construirii acolo a unui baraj în anul 1932.

Explozia a survenit la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce acolo erau efectuate lucrări de întreţinere la turbine. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu.

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 şi este gestionată de compania Enel.

Într-o declaraţie făcută AFP, întreprinderea a anunţat că un incendiu a cuprins unul dintre cele două grupuri ale Centralei de la Bargi.

După anchetă, bazinul barajului uzinei de la Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat întreprinderea.

Producţia a fost întreruptă, însă acest lucru nu are un imapct asupra aprovizionării locale şi naţionale, a subliniat ea.

Enel anunţă că continuă ”să opereze aplicând toate măsurile de securitate necesare, conform procedurilor interne, pentru a garanta evacuarea personalului”.

Marco Masinara, primarul din Camugnano, a declarat în legătură cu explozia:

Se pare că un incendiu a izbucnit la etajul minus nouă, fabrica se află în întregime sub nivelul lacului, la o adâncime de aproximativ 30 de metri”. 

Editor: IFA