You are currently viewing A murit celebrul creator de modă Roberto Cavalli

A murit celebrul creator de modă Roberto Cavalli

Creatorul de modă și antreprenorul Roberto Cavalli a murit vineri, 12 aprilie, la domiciliul său din Florența, la vârsta de 83 de ani, a informat agenția italiană ANSA.
Cavalli, care lasă în urmă șase copii, era bolnav de mai multă vreme, iar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima lună.
Alături de legendarul creator de modă s-a aflat până în ultimele clipe partenera lui de viață, fostul model suedez Sandra Nilsson (38 de ani).

Un artist de modă, dar și un bărbat îndrăgostit de femei cărora, în cei 50 de ani de carieră, le-a dat cele mai intense declarații de dragoste oferindu-le cu țesături luxoase și modele seducătoare”, a notat La Stampa.

Roberto Cavalli s-a născut la Florența, la 15 noiembrie 1940, rămânând orfan de mic, după ce tatăl său a fost ucis într-un raid nazist în piața din Castel Nuovo Sabbioni. Amintirea tragică a acestui eveniment l-a marcat profund, influențându-i viața. Cu toate acestea, Cavalli a reușit să-și urmeze pasiunea pentru artă, absolvind Academia din Florența cu dificultăți, dar și cu perseverență.

În anii 70, Roberto Cavalli a avut o intrare spectaculoasă în lumea modei. Prima sa prezentare la salonul prêt-à-porter de la Paris, în 1970, a fost doar începutul unei cariere strălucitoare.

Magazinul său din Saint-Tropez a devenit un punct de referință pentru cei pasionați de modă, atrăgând personalități precum Brigitte Bardot și Mick Jagger. Succesul lui Cavalli a continuat să crească, iar creațiile sale au fost apreciate pe plan internațional.

Potrivit Sky Tg24, el lasă în urmă șase copii, printre care cel mai mic, Giorgio, în vârstă de puțin peste un an. În 2015, designerul a vândut Casa sa istorică și a renunțat la rolul de director de creație al brandului. 

Editor: IFA