You are currently viewing Tone de deşeuri au fost adunate din Parcul Natural Văcăreşti, cu ajutorul voluntarilor

Tone de deşeuri au fost adunate din Parcul Natural Văcăreşti, cu ajutorul voluntarilor

Aproximativ 7,6 tone de deşeuri au fost adunate din Parcul Natural Văcăreşti, în cadrul unei acţiuni de ecologizare organizate de Primăria Capitalei, cu ajutorul voluntarilor. 

Mulţumesc sutelor de bucureşteni de toate vârstele care au răspuns apelului de a face curăţenie pe această suprafaţă mare de teren. Nu este vorba despre gunoaie aruncate de vizitatorii parcului, pentru că avem personal dedicat curăţeniei în zonă, ci este despre deşeuri vechi, unele acoperite de vegetaţie, aruncate aici înainte ca Delta Văcăreşti să devină arie protejată. Am preluat această zonă în urmă cu 3 ani şi am înfiinţat o instituţie care să se ocupe de protejarea florei şi faunei de aici – Administraţia Parcul Natural Văcăreşti”, afirmă primarul general, Nicuşor Dan.

Delta Văcărești este un parc antropic care se află în cartierul Văcărești din Sectorul 4 al Capitalei. Parcul Natural are o suprafață de 189 ha. Peste 180 de specii de păsări rare, mamifere, amfibieni, reptile și plante au „casă” în Delta Văcărești.

În 2016, prin Hotărâre de Guvern, Parcul Natural Văcărești a fost declarat arie protejată urbană.

Editor: IFA