You are currently viewing Astăzi, a fost lansat Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv

Astăzi, a fost lansat Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv

Astăzi, a avut loc evenimentul de lansare a Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, organizat de Asociația Română de Arbitraj Sportiv (ARAS).

La eveniment au participat arbitrii Tribunalului, care au prezentat scopul, misiunea și planurile acestei instituții.

Tribunalul va avea în componență 6 arbitri, specializați pe probleme juridice în plan sportiv: Cristian Jura, cel care va fi și președintele, Andrea Chiș, Mădălina Diaconu, Ovidiu Miheț, Dan Oancea și Mihaela Tăbârcă.

La eveniment a fost prezent și președintele Asociației, Sabin Gherdan, cel care a inițiat acest proiect și care a oferit primele detalii.

Asociația Română de Arbitraj Sportiv a constituit în conformitate cu Codul de Procedură Civilă o formă de arbitraj instituționalizată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care își desfășoară activitatea conform unui regulament arbitral propriu. Tribunalul e autonom.

Scopul Asociației e de a promova și a susține această formă de arbitraj, în timp ce modul de funcționare și sistemul va fi stabilit de arbitri, printr-un regulament intern. Acest sistem nu e unul nou, îl găsim la TAS sau Tribunalul de la Geneva. 

Lansăm o invitație către toți participanții la activitatea sportivă din România. Le punem la dispoziție o jurisdicție reală de soluționare cu celeritate a cazurilor, de către arbitrii specializați. Vrem să soluționăm dosarele între 4 și 6 luni, cele ordinare. Pentru cele urgente, vor fi câteva zile.”, a spus Sabin Gherdan.

editor: IFA.