You are currently viewing Căpșuni, decupate parcă din reviste, la un producător dâmbovițean

Căpșuni, decupate parcă din reviste, la un producător dâmbovițean

Agricutura este loterie și nu merită să mai investești în pământ, spun tot mai mulți deținători de terenuri. E drept, munca nu este una ușoară, însă, dacă este făcută cu dedicare, documentat, folosind cele mai bune produse, e imposibil ca roadele să nu apară. Unul dintre fermierii dâmbovițeni caare dovedește asta a primit, astăzi, vizita prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a directorului Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu, și a primarului comunei Tărtășești, Cristian Tudorache, care i-au apreciat cultura de căpșuni.

„La doar câțiva km de Târgoviște, în Comuna Tărtășești, am regăsit oameni dragi care muncesc pământul cu râvnă și cu credința că prin efortul lor aduc un plus de valoare vieții românilor.
Vincent van Gogh spunea că: ”În fiecare pământ există o sămânță de farmec și dacă iubești pământul, pământul îți va răspunde”.
Agricultura nu este doar o profesie, ci și o chemare, o vocație care se naște din dragostea și respectul pentru pământ. Fiecare grăunte semănat, fiecare cultură îngrijită cu grijă reprezintă o parte din pasiunea și devotamentul fermierilor față de natură și comunitatea lor.
La invitația lui Iulian Tăbîrcă, un tânăr de 29 de ani, am vizitat, împreună cu directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Dâmbovița, Vlad Pătrașcu, plantațiile sale de căpșuni.
În vizita mea am fost însoțită și de primarul localității, domnul Cristian Tudorache, cel care este mereu aproape de oamenii din comunitatea sa, susținându-i în demersurile lor de a implementa proiecte în domeniul agricol și, nu numai.
Pe Iulian l-am cunoscut în 2023, când mi-a prezentat cultura sa de pepeni verzi și galbeni. Și de data aceasta l-am găsit acolo unde se simte cel mai bine, în solariile sale cu căpșuni, pe care le îngrijește împreună cu familia. De la el am cumpărat cele mai dulci și zemoase căpșune. Cultura sa de căpșuni se întinde pe o suprafață de 2 ha, dintre care 3000 mp sunt în spațiu protejat. În aceste spații cultivă mai multe soiuri precum: Clery, Darselect, Duchesse, Donna, Red Himalaya.
Vecin de plantație, domnul Marius Costea cultivă peste 850 mp de teren, cu soiul de căpșuni numit Asia.
Prin munca lor asiduă și dedicată, Marius și Ionuț sunt adevărații păstrători ai pământului, nu numai că hrănesc corpuri, ci și suflete, contribuind la sănătatea și bunăstarea societății noastre.
Ei ne fac mândri, ne fac să ne oprim din „goana cotidiană” și să prețuim timpul și dragostea pentru acest pământ. Acești oameni îmi redau încrederea în produsele noastre și speranța că și nepoții noștri vor experimenta gustul pe care l-am simțit noi în curtea bunicilor.
Felicitări tuturor producătorilor locali dâmbovițeni!
Să îi susținem cu toată forța, cumpărându-le produsele!”, scrie Claudua Gilia, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.