You are currently viewing Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024 se desfășoară la Biblioteca Naţională a României

Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024 se desfășoară la Biblioteca Naţională a României

Între 16 și 19 aprilie 2024, Biblioteca Națională a României găzduieşte Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024. Au confirmat participarea peste 600 de expozanți străini, peste 20 de administrații poștale și 120 de oficiali din străinătate, jurați, experți și comisari naționali.
Evenimentul continuă o tradiție începută în 1932, sub patronajul Regelui Carol al II-lea.

Expoziția, ajunsă la cea de-a șasea ediție, a fost lansată oficial pe 16 aprilie, la ora 12:30.
Se celebrează 150 de ani de la înființarea Uniunii Poștale Universale, la care România este unul dintre membrii fondatori, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, 160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț și Industrie și 145 de ani de activitate consulară.

Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Evenimentul EFIRO 2024 este organizat de Federația Filatelică Română în parteneriat cu Ministerul Culturii, Poșta Română, Romfilatelia S.A., Muzeul Recordurilor Românești și Fundația Rezultate Remarcabile Românești. Expoziția internațională are patronajul Senatului României, F.I.P. (Fédération Internationale de Philatélie), A.E.P. (Académie Européenne de Philatélie), A.I.J.P. (Association Internationale des Journalistes Philatéliques) și recunoaștere F.E.P.A. (Federation of European Philatelic Associations).

Editor: IFA