You are currently viewing Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște lansează două campanii publice: „Obiecte și amintiri din comunism“ și “Școala de Cavalerie de la Târgoviște”

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște lansează două campanii publice: „Obiecte și amintiri din comunism“ și “Școala de Cavalerie de la Târgoviște”

În perioada următoare, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște intenționează să organizeze expoziția permanentă Viața cotidiană în comunism, motiv pentru care adresează un apel tuturor celor care dețin obiecte din această perioadă să le doneze muzeului pentru a completa colecțiile și pentru a organiza evenimente educative, ateliere sau ghidaje tematice pentru elevi și studenți. Pot fi obiecte de uz casnic/gospodăresc, piese de mobilier, acte/obiecte personale, jucării, mărțișoare, fotografii, felicitări, piese de vestimentație etc, însoțite de câteva detalii.

De asemenea, orice obiect, fotografie sau informație despre Școala de Cavalerie de la Târgoviște vor fi utile pentru organizarea muzeului Școlii de Cavalerie, care va avea rolul de a contribui la o mai bună cunoaștere a funcționării acesteia, dar și a societății românești din perioada interbelică.

Toți donatorii vor beneficia de abonamente pentru vizitarea muzeelor din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, de evenimente speciale în cadrul muzeului, alături de consemnarea numelor lor în cuprinsul materialelor de valorificare expozițională. Obiectele vor fi preluate prin act de donație, apoi vor fi evaluate și înregistrate în colecția muzeului.

Detalii suplimentare pot fi obținute fie pe email: contact@muzee-dambovitene.ro, fie la tel. 0727365648, sau direct la Muzeul de Istorie din Târgovişte, situat pe Strada Calea Domnească, nr. 189 (tel: 0245.61 72 21; fax: 0245. 61 28 77).