You are currently viewing Argint pentru echipa de sabie a României, la Mondialele de juniori din Arabia Saudită

Argint pentru echipa de sabie a României, la Mondialele de juniori din Arabia Saudită

Echipa de sabie juniori a României a cucerit medaliile de argint, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), după ce a fost învinsă în finală de formaţia Statelor Unite, cu 45-28.

România (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Niţu) a intrat direct în turul secund, în care a dispus de India cu 45-30, în optimi a învins Japonia cu 45-28, în sferturi s-a impus în faţa Spaniei, cu 45-41, iar în semifinale a câştigat în faţa Italiei cu 45-39.

La junioare, România s-a clasat pe locul 17. Tricolorele (Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Denisa Şerban, Amalia Stan) au pierdut în primul tur în faţa Greciei, cu 42-45.

România încheie Mondialele de cadeţi şi juniori de la Riad cu două medalii, ambele la sabie juniori, aurul cucerit la individual de Vlad Covaliu şi argintul în competiţia pe echipe.

România a participat cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), în perioada 12-20 aprilie.

La această competiţie au avut loc doar probe individuale la cadeţi respectiv individuale şi pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale era o clasare pe locurile 5-6.

România a participat cu o delegaţie de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori de la Plovdiv din 2023 şi a cucerit o medalie de bronz pe echipe la sabie juniori (masculin).

Editor: IFA