You are currently viewing Daniel Dăianu, la microfonul Avangarda, alături de Ionuț Vulpescu

Daniel Dăianu, la microfonul Avangarda, alături de Ionuț Vulpescu

Ediția de ieri a Avngarda a adus în fața publocului o personalitate complexă. Membru titular al Academiei Române, profesor, a trăit viața de catedră și viața de tribună, ca europarlamentar și ministru de Finanțe. A studiat la Harvard dar predă în România, unde studenții de la SNSPA se bucură de elocința sa.

A ales țara pentru că are speranță în modernizarea și modernitatea ei, așa cum o spune, de altfel, și într-una dintre cărțile sale. În iunie 2014 a fost ales membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, iar din 2019 este Președinte al Consiliului Fiscal din România.

Daniel Dăianu a venit la microfonul Avangardei, alături de fostul ministru al culturii, Ionuț Vulpescu, pentru a discuta despre jocurile capitalismului, despre dezbaterile legate de rolul statului în reglarea piețelor, destinul democrației și efectele BREXIT.

Un podcast generos, cu o personalitate remarcabilă, cu subiecte fierbinți: Orientul mijlociu, proiectul trecerii la zona euro, cyber-fear-ul resimțit de utilizatorii unei societăți tot mai digitale și deznodământul optimist al războiului de la granițe.

AUTOR: F.S.