You are currently viewing Protest la registrul Comerțului Dâmbovița – STOP DISCRIMINĂRII ȘI INECHITĂȚILOR SALARIALE!

Protest la registrul Comerțului Dâmbovița – STOP DISCRIMINĂRII ȘI INECHITĂȚILOR SALARIALE!

️Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind și la Blocul Național Sindical, organizează, astăzi, mitinguri de protest în toate județele țării, în fața instituțiilor. O acțiune similară s-a desfășurat în această după-amiază și la Registrul Comerțului Dâmbovița.

Protestele au loc din cauza inechităților salariale și a discriminării angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere de la Guvernul României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată, angajații revendică și acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională “Justiţie”.

„VREM SALARII DECENTE ÎN ONRC!
Spunem: STOP DISCRIMINARII SI INECHITATILOR SALARIALE!
NOI NU mai MANCAM, PROTESTAM!

ONRC este institutia publica cu cel mai scazut nivel de salarizare din Ministerul Justitiei.

Discriminarea in sistemul de justitie la nivel national nu este o solutie – Sindicatul Angajaților din ONRC spune: STOP DISCRIMINARII SI INECHITATILOR SALARIALE!
Solicitam modificarea si actualizarea grilei de salarizare a personalului ONRC in conformitate cu principiile sistemului de salarizare enuntate de art. 6 din Legea 153/2017, intrucat personalul ONRC beneficiaza de o salarizare inferioara in cadrul aceleiasi familii ocupationale, nebeneficiind de sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică si solicitat in repetate randuri Ministetului Justiției, fără niciun rezultat”, transmit sindicaliștii.

AUTOR: F.S.