You are currently viewing PSD Dâmbovița: avem unul dintre cele mai ambițioase planuri de reconfigurare a rețelei rutiere din regiune

PSD Dâmbovița: avem unul dintre cele mai ambițioase planuri de reconfigurare a rețelei rutiere din regiune

Avem unul dintre cele mai ambitioase planuri de reconfigurare a retelei rutiere din toata regiunea Sud-Muntenia, anunță PSD Dâmbovița, adăugând că energia, determinarea și resursele necesare acestor lucrări de amploare, sunt canalizate pentru a elimina traficul greu din toate orașele!

Proiectele de rute ocolitoare, aflate în diverse faze de dezvoltare sunt următoarele:

Târgoviște – Inelul 2 de centură este proiectat pe o lungime de 16,15 km în jurul municipiului Târgovişte și unităților administrativ teritoriale limitrofe, Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Ulmi și Lucieni. La această dată, suntem în faza de obținere a ultimelor avize/acorduri pentru a trece la etapa de proiectare și execuție.
Pucioasa și Fieni – Varianta de ocolire pentru cele 2 orașe, cu o lungime de cca. 14 km de drum ce vor fi construiți de la 0, va face ca traficul actual de pe DN71 să nu mai tranziteze centrele celor două localități urbane, precum și intravilanul comunelor Brănești și Moțăieni. La această dată, suntem în faza de obținere a ultimelor avize/acorduri pentru a trece la etapa de proiectare și execuție.
Moreni – Valoarea aproximativă a întregului proiect este de 35.000.000 euro. Traseul optim are13,9 km și o bandă pe sens. Un amănunt foarte important! La km 4 din varianta de ocolire se desprinde o bretea care va face legătura cu drumul național DN72. Pentru acest obiectiv, există un acord de asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ teritoriale – Moreni, GuraOcniței și I.L. Caragiale.
Găești – Sunt scoase la licitație publică lucrările Centurii orașului Găești, cel mai așteptat proiect pentru sud-vestul județului Dâmbovița. Cu o lungime totală de 4,5 km, noul drum județean va scoate în afara Găeștiului miile de camioane care tranzitează orașul. Valoarea totală a investiției este de 89.000.000 de lei, din care aproximativ 9.000.000 de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Dâmbovița.
Titu – Consiliul Județean Dâmbovița este liderul acestei asocieri, din care mai fac parte localitățile Titu, Braniștea, Sălcioara și Produlești, în baza acordului încheiat. Suntem la etapa procedurilor legale de achiziție a serviciilor de proiectare, faza „Studiu de fezabilitate”.

AUTOR: F.S.